Dyrenes Kids Club Log ind / Opret bruger
Søg

<Klik og leg med dit marsvin

AA027408

Med klikkertræning kan du lære dit marsvin tricks. Alle dyr har rigtig godt af at få lov til at bruge hovedet – og samtidig får det motion. Nogle marsvin bliver tykke, fordi de spiser for meget og ikke rører sig nok, og det kan klikkertræning afhjælpe. Du kan for eksempel bygge en lille forhindringsbane og træne marsvinet til at bruge den. Eller du kan lære dit marsvin at komme, når du kalder.

Det skal du bruge:

En pind med en lille, farvet kugle på spidsen – gerne grøn. Pinden skal marsvinet lære at følge.

En klikker, der ikke larmer for meget.

Et stille rum, så marsvinet ikke bliver distraheret.

Bittesmå godbidder, for eksempel agurk. I samme øjeblik, du klikker, skal marsvinet have en godbid.

Sådan gør du:

Begynd med at tage en masse små stykker agurk i hånden. Klik – og giv straks dit marsvin et stykke. Vent lidt, klik igen, og giv straks dit marsvin endnu en godbid. Efter nogle gange vil marsvinet strække hovedet frem, så snart den hører klikket. Så har det lært, at et klik betyder en godbid.

Nu kan du holde pinden med den farvede kugle hen foran marsvinets ansigt. Når marsvinet snuser til kuglen, klikker du og giver straks en lille godbid. Hvis marsvinet ikke gider snuse, fjerner du pinden i nogle sekunder, før du prøver igen.

Når marsvinet har gjort det rigtigt 8-10 gange, er I klar til næste trin.

Hold igen spidsen af pinden frem, men denne gang et lille stykke fra marsvinets ansigt. Når det tager et skridt frem mod pinden og rører spidsen med snuden, klikker du og giver godbid. Gentag 8-10 gange.

Nu kan du lidt efter lidt holde pinden længere væk, så marsvinet skal gå flere skridt for at røre spidsen.

Husk, at du ikke må flytte pinden længere væk, før marsvinet har lavet den samme øvelse rigtigt 8-10 gange.

Når dit marsvin er blevet dygtigt, kan du begynde at lære det mere avancerede ting.

HUSK: Man må kun træne 10-15 minutter ad gangen og kun en eller to gange om dagen. Ellers kan dit marsvin blive helt udmattet. Husk at kæle og hygge om marsvinet efter træningen. Og husk, man kan kun træne ét marsvin ad gangen.
Det kan være en god idé at fjerne marsvinets foder en times tid inden træningen. Så får det ekstra lyst til at træne for at få godbidder.

 

Tekst: Lars Madsen. Foto: Arkiv/Dyrenes Beskyttelse


Notice: Undefined property: stdClass::$currentUserId in /data/www/vhost/kidsclub.dk/webroot/wp-content/themes/dyrenesbeskyttelse/single.php on line 25