Dyrenes Kids Club Log ind / Opret bruger
Søg

<Katteplejer på 16 år

Mille til venstre og Milton til højre er heldige at komme i pleje hos Laust.

Jobbet som katteplejer handler meget om at være sammen med killingerne, så de bliver trygge ved mennesker.

Milton er en nysgerrig killing, der også lige skulle se nærmere på fotografen.

<
>

Hvert år skal Dyrenes Beskyttelses internater hjælpe så mange kattekillinger, at de er nødt til at få hjælp udefra.

Det er nemlig ret krævende at pleje killinger, for de skal ikke bare have vand og mad. De har også brug for, at man har rigtig god tid til at være sammen med dem, så de bliver helt tamme og vant til kontakt med mennesker. Og de skal lære, hvordan det er at bo i et hus med alle de lyde, der hører til. Med et fint ord siger man, at de skal socialiseres.

Det er utrolig vigtigt, at killingerne bliver trygge ved mennesker. Ellers kan det nemlig være helt umuligt at finde et nyt hjem til dem.

Gratis arbejde

Katteplejere er ofte voksne, men en af Roskilde Internats allerbedste er en dreng på 16 år. Han hedder Laust Rud Olsen og har plejet fire kuld katte indtil videre. Her i sommer var det katten Missemor med killingerne Mille og Milton, han havde fornøjelsen af at få i pleje hjemme i Vipperød ved Holbæk. Kattene var hos ham i cirka to måneder, hvor han legede og kælede en masse med dem.

Laust får ingen løn for at være katteplejer, men han er alligevel rigtig glad for det.

– Jeg får oplevelsen og glæden ved at fjolle og hygge med kattene, fortæller han.

– Det er som om, internatdyr er mere glade for den omsorg, man giver dem. Måske fordi de ikke altid har haft det så godt.

Svært at give slip

Jobbet som katteplejer kræver, at man bruger meget tid sammen med kattene. Hele familien hjælper, men det er Laust selv, der står for det grove arbejde med at rense kattebakker, og det er ham, der giver kattene vand, mad og ormekur.

Noget af det sværeste er, når kattene skal tilbage til internatet igen, så man kan finde et nyt hjem til dem.

– Første gang jeg skulle aflevere et kuld til internatet igen, var det lidt hårdt, men nu har jeg vænnet mig mere til det, siger Laust.

Men derfor kan det godt stadig være hårdt, synes han.

Måske snart egen kat

Laust afslører, at de har snakket om at få deres egne katte i familien. Det kunne godt blive et par killinger fra et kuld, de har haft i pleje.

– Det ville være dejligt at få lov til at beholde dem, i stedet for altid at skulle aflevere dem igen, siger han.

For resten – Mille og Milton fik hurtigt et nyt hjem efter at have været i pleje hos Laust. De fik lov til at blive sammen og bor nu hos en børnefamilie.

 

Tekst: Sofie Sidelmann Yderstræde og Lars Madsen. Foto: Sofie Sidelmann Yderstræde


Notice: Undefined property: stdClass::$currentUserId in /data/www/vhost/kidsclub.dk/webroot/wp-content/themes/dyrenesbeskyttelse/single.php on line 25