Dyrenes Kids Club Log ind / Opret bruger
Søg

<Affald er dødsfælder for dyrene

Denne ræveunge har fået hovedet fastklemt i kokosnød.

Svanen har fået en fiskekrog i næbbet.

Pindsvin ramt af græstrimmer.

<
>

Et pindsvin fanget i et fodboldnet, et fugls næb viklet ind i plastik eller en spidsmus i en konservesdåse. Vidste du, at nogle af de ting, som mange mennesker efterlader i naturen, kan blive til farlige fælder for de vildtlevende dyr?

Vi er meget ude om sommeren. Sol, strand og grill. Der er meget, der trækker, når der står sommer i kalenderen. Men når vi glemmer at rydde op efter os, kan det være alvorligt for dyrene.

Selv små ting kan gøre skade
Så små ting som en elastik fra madpakken eller plastik fra en pakke dåsesodavand kan være til stor fare for dyrene. Men også vores fodboldmål eller lyskassen foran huset kan blive et problem. Pindsvinet kan blive fanget i målets garn og lyskassen kan tage livet af f.eks. tudser, som falder ned i den. Her på siden giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan være med til undgå, at dyrene kommer galt afsted.

Møder du et dyr, som er blevet fanget i en ufrivillig dyrefælde, kan du prøve at finde en voksen, som kan hjælpe dyret. Er du det mindste i tvivl, kan du altid ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812. Her sidder der folk døgnet rundt, som er parate til at hjælpe dig.

 

Tekst: Pernille Schousboe. Foto: Dyrenes Beskyttelse og Steen Agger


Notice: Undefined property: stdClass::$currentUserId in /data/www/vhost/kidsclub.dk/webroot/wp-content/themes/dyrenesbeskyttelse/single.php on line 25